Meer omzet met Google Analytics

9 april 2014 - Door google-analytics

 

Meten is weten, dat werd mij op school altijd geleerd. Ditzelfde geldt ook voor de website van jullie bedrijf. Hierop moet je bijhouden wat er gebeurt, anders kun je nooit weten of jij wel het de juiste informatie biedt aan je bezoeker. Wanneer wij een website opleveren koppelen wij hier standaard Google Analytics aan. Wij willen namelijk weten of de website zijn investering terug verdient voor onze klant. Hij moet wel omzet genereren.

Waarom Google Analytics gebruiken?

Helaas horen we al te vaak dat bedrijven niet op de hoogte zijn van wat er op hun website gebeurt. Omdat ze dit niet weten kunnen ze ook niet de juiste investeringen doen om meer uit hun website te halen. Je kunt wel met hagel gaan schieten, maar effectief zal dit niet zijn. Daarom raden wij aan om Google Analytics te installeren.
Het is belangrijk om te meten of jouw inspanningen resultaat hebben. Je past de website aan, plaatst artikelen op Facebook, dan wil je natuurlijk wel dat dit iets oplevert voor het bedrijf. Met Google Analytics heb je de mogelijkheid om allerlei rapporten te genereren. Deze kun je gebruiken in het managementoverleg om te laten zien dat de website resultaat oplevert.
Naast je website doe je natuurlijk meer. Je wilt bezoekers trekken die jouw informatie lezen en delen. Je kunt rapportages tevoorschijn halen die inzicht geven in je prestaties in zoekmachines. Heb je een speciale campagne lopen voor meer verkoop van een bepaald product? Met speciale tags kan je bij houden hoeveel deze campagne oplevert aan omzet.

Weet je niet of Google Analytics geïnstalleerd is?

Geen probleem, wij hebben antwoord op deze vraag. Om te kunnen controleren of Google Analytics geïnstalleerd is hebben wij een tool ontwikkeld. Hiermee kan je eenvoudig controleren of Analytics gekoppeld is. Ga nu naar onze Analytics Checker en controleer jullie website.


Geplaatst in: ,


Over Pieter Baecke

Eigenaar van ZetOm en gek op conversies. Dagelijks bezig met het verbeteren van websites, zodat ze meer bezoekers omzetten in klanten. Wat de klanten van ZetOm weer omzet op levert. Heb je een vraag stel hem dan gerust via pieter@zetom.nl of stuur een tweet naar @pieterbaeckeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *